De beste tips voor een onvergetelijke reis door Indonesië

reis indonesie

Inmiddels heb ik aardig wat reizen in Indonesië gemaakt en middels deze blog wil ik mijn tips met jullie lezen. Indonesië bestaat uit maar liefst 17.508 eilanden, waarvan er 990 worden bewoond. Je kunt je dus voorstellen dat je nooit de gehele eilandenketen kan bezoeken. Indonesië is by far mijn favoriete land om te bereizen. Dit heeft te maken met de vriendelijkheid van de mensen, het lekkere eten en het heerlijke klimaat. Daarnaast heeft elk eiland toch een geheel eigen karakter en brengt iedere rondreis Indonesië mij weer een nieuw avontuur..

rondreis indonesie

#1 Bali

Bali is denk ik wel de meest bekende bestemming van Indonesië. Het eiland is populair bij allerlei soorten mensen: backpackers, yogi’s, gezinnen met jonge kinderen of stelletjes. Wie je ook spreekt na een reis naar die bijzondere eiland, mensen hebben vaak een beetje heimwee naar dit eiland. Dat komt vast door de bijzondere cultuur die wordt beïnvloedt door het hindoeïsme. Een belangrijk onderdeel van het hindoeïsme is het geloof ik ‘karma’: zij geloven dat alles wat we doen, denken of zeggen, uiteindelijk weer bij onszelf terugkomt. Je kunt je wel voorstellen dat je met deze overtuiging positief en vriendelijk door het leven zal gaan. Bali is een heerlijk eiland om uit te rusten: lekker aan het strand liggen, met een scooter het eiland op eigen houtje verkennen en bijvoorbeeld kooklessen volgen. En houd je van kunst en cultuur? Dan moet je Ubud niet overslaan!

Deze blog over Bali is ook zeker de moeite waard om te bekijken!

#2 Java

Java is voor veel Nederlanders met roots in Indonesië een bijzonder eiland. Hier kun je de koloniale geschiedenis van het oude Batavia (Jakarta) of Buitenzorg (Bogor) ontdekken. Voor ieder geïnteresseerd in geschiedenis dus een interessante bestemming. Naast deze geschiedenis is er uiteraard ook de eeuwenoude cultuur van Java zelf. Neem bijvoorbeeld de oude sultans paleizen in Yogyakarta en Surakarta of de Boeddhistische stoepa of Hindoeïstische tempels die je op dit eiland kan bezoeken. Wie meer een natuurliefhebber is kan ook zijn of haar hart ophalen op Java. Beklim bijvoorbeeld de wereldberoemde vulkaan Bromo of de Ijen vulkaan. Moe van een beklimming? Rust dan lekker uit op het strad bij Pelabuan Ratu of Panggandaran.

#3 Flores

Ten oosten van het bekende Bali ligt Flores. Het is een aardig groot eiland maar nog lang niet zo bekend als bijvoorbeeld bovengenoemde eilanden. Flores is een heel veelzijdig eiland en ideaal om te bezoeken als je houdt van mooie natuur en heerlijk rustige stranden. Het is er zo prachtig dat het zomaar kan zijn dat het over enkele jaren een populaire bestemming wordt onder toeristen. Highlights die je niet mag missen zijn de gekleurde kratermeren van Kelimutu en Komodo National Park. De kratermeren veranderen van kleur onder invloed van mineralen en gassen die vrijkomen onder de vulkaan. Komodo is natuurlijk bekend van de Komodo varanen, dinosaurusachtige beesten. Daarnaast kun je hier prachtig snorkelen en duiken, het is één van ’s werelds beste spots om deze sport te bedrijven. Het is net alsof je in een aquarium rondzwemt zo mooi is het hier nog.

Ik ben benieuwd waar jouw Indonesië vakantie naartoe zal gaan! Wellicht één van de mooie eilanden die ik hierboven noemde. Alvast veel avonturen en een mooi reis gewenst!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*