De beste jaloezieën

Was je vroeger wat betreft raamdecoratie vooral aangewezen op het vaak ook nog slechts in een beperkt aantal kleuren beschikbare gordijn, daar kies je tegenwoordig voor de meest uiteenlopende vormen van raamdecoratie. Van alle beschikbare raamdecoratie zijn jaloezieën bijzonder in trek. En dat is niet voor niets.

Jaloezieën, lamellen of toch Luxaflex?

Voor de duidelijkheid de producten worden ook wel eens lamellen genoemd, anderen noemen het blinds of zonneblinds en ook de term Luxaflex wordt nogal eens gebezigd als het om jaloezieën gaat. Ze bestaan – en daar bestaan geen misverstanden over- uit horizontale stroken, dat zijn dus de al eerder genoemde lamellen, die in diverse breedtes beschikbaar zijn. Je hebt jaloezieën van hout, maar hebt ze eveneens van kunststof, aluminium en textiel. Ter verduidelijking; als mensen het hebben over Luxaflex, worden eigenlijk horizontale producten bedoeld. Luxaflex is namelijk een merknaam en kwam als eerste met horizontale producten op de markt.

Meer uitstraling met uitvoering van hout en houtnerf

De producten monteer je idealiter in de dag, aan de binnenkant van het raam. In dat geval zijn de lamellen van de jaloezieën bedienbaar door gebruik van een koord of stang. Je regelt de mate van licht en ook van privacy door de lamellen als het ware te kantelen. De de producten van aluminium worden het meest gebruikt. De uitvoeringen van hout zijn wat duurder, maar hebben zeker als ze uitgerust zijn met een houtnerf ook wat meer uitstraling. Ze hebben de producten niet in een soort hout, want zelfs de gebruikte houtsoort voor je producten kun je tegenwoordig zelf kiezen, zoals er wat betreft raamdecoratie tegenwoordig dus gewoon heel veel te kiezen is.

Met jaloezieën regel je zowel het licht als de mate van je privacy

Behalve gewoon thuis, zie je de producten ook heel veel op kantoren. Wat betreft deze vorm van raamdecoratie vallen heel veel mensen vooral voor de veelzijdigheid ervan. Je kunt met jaloezieën gewoon verschillende situaties creëren. Vaak zie je dat in ruimtes met jaloezieën overdag heel simpel voor wat meer licht gekozen wordt en dat hoe donkerder het buiten wordt, hoe dichter de lamellen gekanteld worden. Ook als je voor het raam zit en je hebt bezoek of als je op kantoor zit voor een vergadering, dan wordt vaak voor gekozen om de jaloezieën wat meer te sluiten om zo voldoende privacy te waarborgen. Bovendien kan het behoorlijk afleiden als er voortdurend mensen voor het raam langs lopen, of je nu wilt of niet.

Niet geheel verduisterend, wel zonlicht werend

Jaloezieën zijn overigens niet geheel verduisterend, dit geldt voor zowel die van hout als die van aluminium. Er blijven toch altijd wel een aantal kieren te zien, helemaal bij de gaatjes van het ladderkoord en dan aan zowel de bovenkant, de onderkant en ook de zijkant.  Soms ontstaan ook tussen de lamellen nog wel eens kieren. Jaloezieën zijn, concluderend, prima in staan om scherp zonlicht tegen te houden, aan kieren ontkom je echter nooit. Kniesoor die daarop let. Kiezen voor raamdecoratie in de vorm van jaloezieën biedt bewezen meer voor- dan nadelen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*