De belangrijkste voordelen van sporten

Beheersing gewicht

Oefening kan helpen bij het voorkomen van overgewicht of helpen bij het behouden van het gewichtsverlies. Wanneer u aan lichaamsbeweging doet, verbrandt u calorieën. Hoe intensiever de activiteit, hoe meer calorieën u verbrandt. Regelmatige uitstapjes naar de sportschool zijn geweldig, maar maak je geen zorgen als je niet elke dag een grote brok tijd kunt vinden om te sporten. Elke hoeveelheid activiteit is beter dan helemaal geen activiteit. Om de voordelen van lichaamsbeweging te benutten, kunt u de hele dag door actiever zijn, neem de trap in plaats van de lift of laat u uw huishoudelijke klusjes opknappen. Consistentie is de sleutel. Heb je hulp nodig om af te vallen? Zie dan: Personal training Utrecht.

Lichaamsbeweging bestrijdt gezondheidsklachten en ziekten

Regelmatige lichaamsbeweging helpt veel gezondheidsproblemen en zorgen te voorkomen of te beheersen:

  • Beroerte
  • Metabolisch syndroom
  • Hoge bloeddruk
  • Type 2 diabetes
  • Depressie
  • Angst
  • Veel soorten kanker
  • Artritis

Het kan ook helpen om de cognitieve functie te verbeteren en helpt het risico op overlijden door alle oorzaken te verminderen.

Oefening bevordert een betere slaap

Heb je moeite om in slaap te vallen? Regelmatige fysieke activiteit kan u helpen sneller in slaap te vallen, beter te slapen en uw slaap te verdiepen. Doe gewoon niet te vlak voor het slapengaan, of u bent te energiek om te gaan slapen.

Sporten verbetert de stemming

Heb je een emotionele lift nodig? Of moet je wat stoom afblazen na een stressvolle dag? Een sportsessie of een stevige wandeling kan helpen. Lichaamsbeweging stimuleert verschillende chemische stoffen in de hersenen, waardoor u zich gelukkiger, meer ontspannen en minder angstig voelt. U kunt zich ook beter voelen over uw uiterlijk en uzelf als u regelmatig beweegt, wat uw zelfvertrouwen kan vergroten en uw gevoel van eigenwaarde kan verbeteren.

Lichaamsbeweging stimuleert energie

Opgewonden door boodschappen of huishoudelijke taken? Regelmatige fysieke activiteit kan uw spierkracht verbeteren en uw uithoudingsvermogen vergroten. Lichaamsbeweging levert zuurstof en voedingsstoffen aan uw weefsels en helpt uw hart- en vaatstelsel efficiënter te werken. En als je hart en je longen beter gezond zijn, heb je meer energie om de dagelijkse karweitjes aan te pakken.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*