De badkamertrends van 2018

We volgen de laatste badkamertrends op de voet. Voor 2018 zijn er heel wat nieuwigheden gespot. Elke interieurspecialist neemt deze trends op in zijn ontwerp. Voor volgend jaar zijn het ware trendsetters. Wij zetten ze voor jou hier even op een rijtje.

  1. Nissen

We zien nissen in de douche, we installeren nissen in de muur boven het bad en we maken nissen naast ingebouwde kasten. Nissen zijn vooral stijlvol: je kunt er je spullen mooi in uitstallen. Je kunt er zelfs een kunstwerkje in kwijt. Maar nissen zijn vooral zeer praktisch. Het kost een minimum aan onderhoud om ze proper te houden, ze besparen ruimte in je kasten en je hebt meteen alles bij de hand wat je nodig hebt.

  1. Duurzaam met waterbesparende kranen

De laatste badkamertrends blijven zweren bij duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Kranen die water besparen zijn een must. Denk aan een regendouche of een kraan met doorstroombegrenzer. Er bestaan ook kranen met twee standen: comfort of besparend. Dit is slechts een kleine greep uit de vele mogelijkheden om water te besparen.

  1. De natuur in huis

Haal naast planten ook volop natuurlijke materialen in huis. Denk aan wastafels in marmer, stenen waskommen en houten rekjes en badkamermeubels. In stoere interieurs zien we waskommen in natuursteen zoals graniet. In trendy badkamers komt klei aan bod. Na de betonlook gaat een enkele interieurspecialist je voor je muren ’tadelakt’ aanraden: de zuiderse (Marokkaanse) bepleistering op basis van klei. Eén van de manieren om nog meer natuur in huis te halen is het afwasbare behang met bloemen- of plantenmotieven.

  1. Geometrie en donkere kleuren

Dé nieuwigheid dit jaar zijn de geometrische vormen en de donkere kleuren. Kies gerust voor diepblauwe tegels en donker mosgroene muren. Ga voor tegels met ongelijke vormen die een geometrisch patroon vormen. Kies voor een vloertapijtje met etnische prints.

  1. Geglazuurde tegels, vintage

Hou je eerder van vintage en wat glamour? Dan kies je zonder problemen voor geglazuurde tegels en vintage badkamermeubels. De crème-kleurige tegeltjes van de jaren 30 van vorige eeuw zijn terug hip, koperen kranen vind je in alle modellen en in elke opbouw en vintage meubelen krijgen hun plaats in de badkamer. Dit wordt een zeer beloftevolle trend!

Wil je de laatste tips en trends over badkamers? Kijk dan eens op huistrend.nl!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*