De 3 plaatsen in Japan om te ontdekken tijdens jouw reisavontuur

 

Van glimmende wolkenkrabbers en neonlichten tot traditionele theehuizen en geisha, Japan is een charmante samenvloeiing van nieuw en oud met een eigen karakter dat het onderscheidt van de rest van Aziƫ. Met zoveel te zien en te doen, kan het moeilijk zijn om te weten waar te beginnen, dus om jou te inspireren hebben we een lijst gemaakt met drie van de leukste plaatsen om te bezoeken tijdens het rondreizen in Japan.

1. Tokyo

Met meer dan 12 miljoen mensen is Tokyo een van de grootste steden ter wereld. Met zijn enorme wolkenkrabbers, onderdoorgangen, viaducten en drukte van voetgangers, lijkt Tokyo misschien niet de meest aantrekkelijke stad aan de oppervlakte, maar de stad heeft een levendige charme die geheel eigen is en het detail op straatniveau maakt Tokyo zo’n ongelooflijk interessante plek ontdekken. De stad heeft vele belangrijke bezienswaardigheden, zoals de Senso-ji-tempel in het oude centrum van Asakusa of het mode-centrum van Shibuya, van waaruit alle nieuwe trends naar voren komen.

2. Hakone

Het prachtige nationale park in het Hakone-gebied ligt ongeveer 80 kilometer ten westen van Tokio en net ten zuiden van de berg Fuji, de meest heilige piek van Japan. Het gebied bestaat uit een handvol kleine dorpjes en gehuchten die allemaal verbonden zijn door een verscheidenheid aan lokaal transport, waaronder bussen, kabelbanen en een bergspoorlijn. Hakone heeft genoeg te zien en te doen, van het proeven van eieren gekookt in vulkanische wateren tot het maken van een boottocht over het prachtige meer Ashi. Of misschien zit je gewoon liever achterover en ontspan je jezelf terwijl je geniet in een van de vele therapeutische warmwaterbron baden.

3. Nara

Nara bevindt zich op slechts 40 minuten met de lokale trein van Kyoto en staat bekend om de rijkdom van het boeddhistische en shinto-erfgoed. Nara was vroeger het einde van de zijderoute en was het gebied dat voor het eerst meemaakte hoe de boeddhistische leer de overgang van China over de oceaan maakte. De talloze heiligdommen en tempels bevinden zich allemaal tegen de achtergrond van de laaggelegen bergen en in het midden van Nara Park. Maar let op: in Nara Park is helaas ook een enorme populatie vervelende herten te vinden, die graag happen zullen nemen in je gidsen en alle andere zaken waar ze hun neuzen in kunnen steken.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*