Cortenstaal, wat is het nu precies?

Cortenstaal, ook wel bekend als ‘weerbestendig staal’, het handelsmerk van Cor-ten is prominent aanwezig in de vooruitstrevende architectuur in Noord-Amerika. Cor-ten, oorspronkelijk ontwikkeld uit een groep gelegeerde staalsoorten en elimineert schilderen. Het product vormt een dunne roestlaag die de binnenste lagen van het staal daadwerkelijk beschermt tegen weerselementen. Deze laag blijft na verloop van tijd roesten en verweren en krijgt een ander uiterlijk. Wat voor design dat ligt aan wat voor elementen het staal wordt blootgesteld. Cortenstaal is verkrijgbaar in vele structurele doorsneden, evenals platen en golfplaten. Hoewel Cor-ten al sinds de jaren zestig wordt gebruikt in constructies en toepassingen met een hoge impact, is het pas de laatste tien jaar merkbaar geworden in de architectuurindustrie. In Noord-Amerika zijn 16 woonprojecten gerealiseerd, waarbij Cor-ten als buitenschil wordt toegepast, soms de eigenlijke schil, soms als regenbescherming. In nederland zien we ook vele structuren opkomen die gebruik maken van het populaire Cortenstaal. De unieke combinatie van weersbestendigheid, vormgeving en materiaaldichtheid zorgt ervoor dat we de komende decennia als maar meer Cortenstaal gaan terugzien.

Cortenstaal, hoe wordt het gebruikt?

Cortenstaal wordt gebruikt in veel internationale gebouwen en constructies maar ook in bijvoorbeeld bruggen. Door de hoge materiaaldichtheid en de duurzaamheid van het materiaal is cortenstaal geschikt voor alle zware omgevingsomstandigheden. Dus zoekt u een staalsoort voor buiten sculpturen of constructies, dan is cortenstaal de juiste keuze!

Waar koopt u Cortenstaal

Er zijn veel leveranciers van cortenstaal. Metaalcenter staat bekend om zijn expertise in de cortenstaalindustrie en om zijn hooggekwalificeerde specialisten. Het bedrijf adviseert en levert al jaren cortenstaal aan B2B-klanten. Dus zoekt u een vertrouwd bedrijf om uw Cortenstaal te leveren? Metaalcenter helpt u graag verder!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*