Bijkomende kosten bij een motorboot

Weinig dingen zijn fijner dan het varen op een zonnige zomerdag. Omdat we in Nederland zo veel wateren hebben, is het ook een ideaal land om te varen. Daarnaast kan het in de zomer heerlijk weer zijn, wat het vaarklimaat helemaal compleet maakt. Toch heeft het hebben van een boot niet enkel lusten, maar ook een hoop lasten. Ondanks de hoge aanschafprijs van een boot, heb je nog niet alle kosten gemaakt na de aanschaf. Onderstaand lees je welke bijkomende kosten je als botenbezitter allemaal hebt.

Stallen

Het varen van een boot is duur, het niet laten varen van een boot is misschien nog wel duurder. Het stallen van een boot, in een loods of een haven, brengt vaak bijkomende kosten met zich mee. Zorg er dus voor dat je dit zo efficiƫnt mogelijk regelt. Zodra een boot in de haven ligt, kan je het beste zo veel mogelijk gaan varen. Zo heb je zo veel mogelijk plezier van je geld.

Onderhoud / reparaties

Een boot slijt ook, of je deze nu gebruikt of niet. Zo heeft de romp regelmatig een likje verf nodig, wil je het dek graag zo comfortabel en schoon mogelijk houden en moet de motor goed blijven lopen. Vooral dit laatste is een technische aangelegenheid. Je kan er dus voor kiezen om dit te laten doen, maar met de juiste buitenboordmotor onderdelen kan je dit ook zelf proberen.

Verzekering

Ook kunnen er vervelende dingen gebeuren met een boot. Zo gebeuren er regelmatig ongelukjes met schade tot gevolg. Daarnaast kan een boot ook gestolen worden. Om dit af te dekken is het van belang dat je de verzekering van je boot goed regelt.

Brandstof

Natuurlijk heeft een boot ook brandstof nodig om te kunnen varen, zelfs veel zeilboten hebben vaak een kleine motor aan boord welke van benzine verzien moet worden. Dit brengt natuurlijk ook kosten met zich mee, maar dit mag de pret uiteraard niet drukken!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*