Bespioneer dieren in het bos

De titel is eigenlijk alles zeggend. Lijk het je tof om dieren en insecten te bespioneren in het bos? Bijvoorbeeld als ze eten aan het zoeken zijn s ‘nachts of overdag? Dan zal een wildcamera echt iets voor jou zijn. Een wildlife camera hang je aan een boom in of aan de rand van het bos, thuis in de tuin of eigenlijk overal waar je wilde dieren verwacht. Zodra de camera een beweging detecteert zal deze beginnen met filmen. Ook kan je vaak instellen dat de camera op een bepaalde tijd altijd even begint te filmen, bijvoorbeeld wanneer je de zonsondergang of -opgang wil vastleggen.

Het is elke keer weer spannend om te zien wat je hebt kunnen filmen! Want wanneer je de volgende dag terug komt heb je mogelijk prachtige beelden van vossen, zwijnen of herten kunnen vastleggen. Het kan ook zijn dat je helemaal geen dieren hebt kunnen vangen op je camera, dan kan je er voor kiezen om de camera nog even te laten hangen of om de camera te verplaatsen naar een beter plek.

Nu is er een wildgroei aan wildcamera’s op de markt (ja een wildgroei). Waar moet je nou op letten bij het kopen van een goede wildcamera? Er is namelijk veel verschil in prijs maar is dit ook terug te zien in de kwaliteit? De belangrijkste eigenschappen van een wildcamera zet ik hieronder even op een rijtje:

De reactiesnelheid is erg belangrijk. Dit is de tijd die de camera nodig heeft om te starten met filmen zodra hij een beweging heeft gedetecteerd. Soms kunnen dieren bijvoorbeeld snel voorbij rennen, het zou jammer zijn wanneer je dat zou missen!

Ook de resolutie van de camera is belangrijk. Hoe hoger de resolutie, hoe scherpere mooiere beelden je kan vastleggen. Maar meestal zie je dit ook terug in de prijs van de wildcamera.

Dan zijn er nog functionaliteiten als ‘low glow’ en ‘no glow’. Wanneer de camera s ‘nachts filmt straalt deze bij een ‘low glow’ een lagen infrarood gloed uit dat het wild mogelijk kan verstoren. De ‘no glow’ variant heeft dit niet en zal het wild dus niet verstoren.

Tot slot hebben we nog het bereik van de bewegingssensor. Bij een groter bereik begint de wildcamera ook te filmen wanneer de dieren wat verder weg van de camera langs lopen.

Bekijk bovenstaande punten en bepaal wat voor jou belangrijk is. Aan de hand daarvan, in combinatie met de prijs, kan jij zelf de geschikte wildlife camera kopen voor jou.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*