Ben ik al te laat om in cryptocurrency te investeren?

Je hebt ze vast wel gehoord, de verhalen over mensen die stinkend rijk zijn geworden door te investeren in crypto. Natuurlijk wil iedereen dit, maar investeren in crypto is moeilijker dan dat het lijkt. Veel mensen hebben misschien wel maanden de koers bekeken en geanalyseerd voordat er ook maar een euro in is gestopt. Er is bij sommige crypto een maximumaantal opgesteld en dit wordt dus steeds schaarser. Veel mensen denken nu ook te laat te zijn, maar is dat ook echt zo?

Hoe begin in met investeren?

Als je wilt beginnen met investeren heb je kapitaal nodig. Dit kan groot of klein zijn, want het hangt ervan af in welke crypto je wilt investeren. De waarde van de Bitcoin steekt met kop en schouders boven iedereen uit. De huidige waarde ligt op dit moment op 8250 euro. De waarde kan sterk fluctueren. Dit hangt ook af van de economie, want op dit moment zitten we in de coronacrisis. We zien dat de waarde nu weer iets groter wordt, maar dat was een paar weken wel anders. We raden je aan om via een exchange te investeren. Dit is een online platform waarbij je crypto kunt kopen en verkopen.

Waar moet ik op letten als ik investeer?

Voordat je begint moet je bepalen in welke crypto je gaat investeren. Als je ervoor kiest om in Ripple te investeren moet je altijd van tevoren de koers bekijken. De Ripple koers kun je zien als een soort handleiding. Je kunt bij de koers aflezen of de waarde in stijgende lijn zit of dat de waarde in een dal zit.

Zijn er ook gevaren?

Er zijn altijd gevaren. Als je veel geld wilt verdienen moet je soms ook een risico nemen. Nou zit het bij crypto wel goed, want elke coin werkt met een goed beveiligde software. Dit wordt ook wel een blockchain genoemd. Cybercriminelen worden eigenlijk al schaakmat gezet wanneer ze een poging doen om crypto te stelen. Je doet er wel goed aan om je crypto op te slaan in een wallet. Je kunt dit zien als een soort digitale kluis waar alleen jij bij kan.

Tot slot

Als je wil investeren in crypto lees je dan goed in. Ook moet je alleen geld investeren wat je in het ergste geval ook mag verliezen. Bitcoins kopen kun je het beste doen via een exchange

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*