Belangrijke aandachtspunten voor het roken van sigaren

Zie je het al langere tijd zitten om eens een sigaar te roken, maar weet je niet precies waar je op moet letten? Sigarenverkoop.nl is een specialist op het gebied van sigaren en geeft in dit artikel een aantal tips waarop sigaren ingedeeld kunnen worden. 

Juiste rooktijd van de sigaar bepalen

De rooktijd is zeer bepalend bij het roken van een sigaar. Hierbij moet je dus van tevoren wel bepalen wanneer je van de sigaar wil genieten. Wil je bijvoorbeeld nog snel een sigaar roken voordat je naar bed gaat? Dan is het niet verstandig om een sigaar te roken die een rooktijd van 30 minuten heeft. Dan moet je de sigaar weggooien en dat is natuurlijk zonde. Een sigaar met een lange rooktijd is meer een sigaar om te roken als afsluiter van een gezellige avond. 

Welk formaat sigaar moet je kopen? 

Bij een sigaar wordt naast rooktijd ook regelmatig ook gekeken naar het formaat van de sigaar. De dikte en lengte van de sigaar zijn normaal gesproken ook een factor waar rekening gehouden wordt. Hoe langer de sigaar is des te koeler de rook ook is. Als de rook van de sigaar koeler is komt de smaak van de sigaar beter naar voren. Bij de wat kortere sigaren is dit eerder waardoor de smaak minder goed naar voren komt. Daarnaast is de dikte ook nog een belangrijk aandachtspunt. Hoe minder dik de sigaar hoe beter je de smaak van het bindblad en dekblad proeft. 

Kies voor een sigaar van kwaliteit

Kwaliteit van een sigaar is natuurlijk het allerbelangrijkst. Als je gaat roken om te roken kun je er ook voor kiezen om een sigaret te nemen. Als je een sigaar gaat roken is het daarom ook belangrijk om te kiezen voor kwaliteit. Een goede sigaar die brandt verandert langzaam van vast naar vloeistof naar gas. In sommige gevallen wordt gezegd dat sigaren met een donker blad beter zijn dan sigaren met een licht blad. Dit maakt dus voor het roken helemaal niet uit. De sterkte en smaak van een sigaar zijn namelijk niet afhankelijk van de kleur van het blad.  

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*