Backpacken door India; 3 reistips!

vakantie

Wauw, een verre reis maken met als enige zekerheid de backpack op je rug. Durf jij het aan? Stoer! Ga lekker backpacken door India. Want rondreizen door India doe je het best zo flexibel mogelijk. Natuurlijk wil je zoveel mogelijk meemaken en neem je juist een backpack mee om zoveel mogelijk zonder plan te kunnen reizen. Maar een goede voorbereiding is het halve werk, dus in dit blog geven we je 3 reistips voor jouw reis door India.

1.     Stel je in op drukte

India is het land van Sari’s, tempels en heel veel mensen. En met veel mensen bedoelen we héél véél mensen. In India wonen zo’n 1.4 miljard mensen. Alleen in China wonen meer mensen. Je kunt je voorstellen dat zoveel mensen de nodige drukte met zich meebrengt. Als je in India op straat staat, zul je merken dat het verkeer een grote chaos is. Je zult ontdekken dat er overal lawaai is en dat een groot deel van het leven op straat plaatsvindt. Voor ons is dat even wennen, omdat het leven er bij ons heel anders uit ziet. Zeker na een lange reis kan het behoorlijk indrukwekkend zijn om in India neer te strijken. Plan daarom de eerste dagen niet teveel, zodat je rustig kunt acclimatiseren.

2.     Zorg voor geschikte kleding

In India wil je natuurlijk ook de nodige tempels en andere heiligdommen bezoeken. Zorg ervoor dat je dat ook kunt doen door de juiste kleding mee te nemen. De algemene stelregel over de hele wereld is eigenlijk geen blote benen en geen blote schouders. Maar in veel landen en specifiek in religieuze gebouwen moet je nog een stapje verder gaan. Zorg daarom als vrouw altijd voor een dunne sjaal in je tas. Die kun je als hoofddoek en omslagdoek gebruiken zodat je alsnog overal naar binnen kunt. Natuurlijk zijn slippers ook not done, een paar sneakers én goede wandelschoenen zijn een must voor backpackers.

3.     Kies het juiste vervoer

In India kun je natuurlijk de traditionele tuktuk nemen voor korte, binnenstedelijke afstanden. Maar als je meer van het land wilt zien, is reizen per trein de beste optie. Maar ook dat kan een hele cultuurshock zijn. Stel je in op een hobbelige, propperige reis, dan kan het alleen maar meevallen. Om de rest van je reis ook goed door te komen zijn vooral goede wandelschoenen aan te bevelen. Je zult veel lopen en hoewel het aantrekkelijk lijkt om open schoeisel te dragen, is dat toch niet verstandig. Je kunt daar over het algemeen niet zo ver op lopen en qua hygiëne zijn de standaarden in India ook niet gelijk aan die van ons.

India is in alle opzichten een totaal ander land dan Nederland. Geniet van alle verschillen en de nieuwe dingen die je mee gaat maken. We wensen je een goede reis!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*