Altijd een mooi gemaaid gazon

Voor een gazon is het van belang dat het gras regelmatig wordt gemaaid. Het beste resultaat krijg je als het gras gemaaid wordt als het gras nog niet te hoog is. Dan kun je het grasafval op het gazon laten liggen, zodat het als voedsel dient voor het gazon. Als een gazon pas wordt gemaaid als het gras erg hoog is loop je het risico dat de wortels van de grassprieten worden beschadigd. Daardoor kan je gazon lelijk worden. Voor het maaien van het gras kun je kiezen voor robot grasmaaiers of voor een handbediende accu grasmaaier.

Gras automatisch laten maaien

Als je een groot gazon hebt en weinig tijd om het gras te maaien is een investering in een robot grasmaaier de moeite waard. Zo’n apparaat is voortdurend bezig om je gras te maaien. Om zo’n apparaat goed te laten werken wordt er een metalen grid om het gazon gelegd. De robot herkent de draden en weet dan dat hij de rand van het gazon heeft bereikt. Hij zal een bocht maken om een ander deel van het gazon te maaien. Een robot grasmaaier werkt op een accu. Die wordt opgeladen in een oplaadstation. Dat kan aangesloten zijn op het lichtnet, maar er zijn ook oplaadstations op zonne-energie.

Handmatig grasmaaien

Als je een robot grasmaaier koopt is dat een flinke investering. Vooral bij kleinere gazons kun je het gras ook prima onderhouden met een accu grasmaaier. Deze machines zijn in allerlei soorten en maten te koop bij DeTuinmachineshop. Je hoeft niet bang te zijn dat de accu van de grasmaaier leeg is voordat je klaar bent met gras maaien, want de accu’s die daarvoor worden gebruikt zijn zeer krachtig. Deze grasmaaiers werken het best als je het gazon maait als het droog is. Een accu grasmaaier heeft een opvangbak voor het gras. Er zijn ook exemplaren die het gras tegelijk verticuteren.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*