Alles wat je nodig hebt voor een stoere keuken

stoere keuken

Er zijn allerlei soorten keukens beschikbaar, maar een van de hipste varianten is deze tijd de ‘stoere’ keuken. Deze omvangt alles wat koken leuk maakt en geeft een erg comfortabele sfeer aan misschien wel de meest iconische plek van een huishouden. Hieronder een aantal elementen die je écht niet kunt missen.

Ruw materiaal

Het meest kenmerkende aan de stoere stijl is het ‘rauwe’ uiterlijk van de gebruikte materialen. Hout is donker en niet heel glimmend gepolijst, stenen zijn geschaafd en het cement zie je nog zitten, metaal is koud en ongelakt. Dit is essentieel bij het geven van het rustieke gevoel. Misschien dat je denkt dat dit kil, oncomfortabel en onhygiënisch zal zijn voor een keuken. Mis! Dit soort materialen zijn selecteert juist voor hun praktische en hygiënische waardes. Door de rechte vlakken en donkere kleuren is het ook nog eens makkelijk schoon te maken.

Levendige decoraties

Waar de stoere keuken echt tot leven komt is de details. Denk bijvoorbeeld aan kleine plantjes, beeldjes of een rij mooie kleurrijke kopjes. Deze functioneren als een ware spotlight en leiden op natuurlijke manier je oog door de keuken heen. Dit is hoe een stoere keuken een comfortabele keuken word. Denk wel dat het na een tijdje ook té druk kan worden, dus probeer de juiste balans te vinden met de omgeving die je hebt. Kijk hierbij vooral naar de grootte van de ruimte, de lichtinval en hoe donker de rest van de materialen zijn. Het hoeft ook niet in één keer perfect te zijn.

Een mooie lamp

Misschien wel het pronkstuk van elke stoere keuken, de lamp (of lampen, uiteraard). Vaak in de vorm van een grote metalen constructie, is dit de strik die de keuken afmaakt. Kijk ook eens hoe verschillende lampen verschillende schaduwen en lichtinvallen creëren, en pas de inrichting van de kamer hier op aan. Een warm, comfortabel geel licht is uiteraard een pré.

Wil je meer weten over hoe jij je keuken nog mooier kan maken? Kijk dan eens op Huistrend.nl!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*