Alles wat je moet weten over kamperen op een festival

Het festivalseizoen komt er weer aan! Festivals zijn onvergetelijke ervaringen en kamperen op een festival zou op iedereen zijn/haar bucket list moeten staan. Festival kamperen is vaak niet heel luxe vertoeven, maar deze checklist maakt het campingleven daar een stuk fijner!

1.Neem een fijne tent mee

Na afloop van een meerdaags festival laten honderden mensen vaak hun tent achter omdat hij na afloop stuk of super smerig is. Tenten staan erg dicht op elkaar en sommige mensen hebben er nu eenmaal veel moeite mee om alle tentlijnen te ontwijken. Helemaal als het donker is, of wanneer iemand veel gedronken heeft. Het is daarom handig om een goedkoop tentje mee te nemen waarvan je de tentlijnen zo kort mogelijk te houdt. Laat je zware katoenen exemplaar thuis en ga voor een lichtgewicht variant die binnen een mum van tijd staat en waarvan het niet erg is als hij slechts een paar festivals meegaat. 

Je kunt je festivaltent herkenbaar maken door een vlag of lint aan de bovenkant te bevestigen of hang gezellige lichtjes op. Zo kun je je tent weer gemakkelijk terugvinden in het donker. Een tent met een lichte kleur is minder warm overdag maar wordt wel snel smerig. 

2.Kies een tactische plek

Kies een goede slaapplek uit op de camping. Een plek die dichtbij de entree van het festivalterrein ligt is super gezellig en je kunt gemakkelijk even terug naar de tent overdag. Let wel op dat dit vaak de plek is met het meeste lawaai. Wil je goed kunnen slapen is het verstandig om een rustig plekje te zoeken uit de buurt van een partytent. Je dreunt anders zo je tent uit en hebt dan last van veel luidruchtige mensen. Voordeel aan een camping die ver van het festivalterrein vandaan is, is dat deze camping is ook vaak schoner en rustiger is bij de douches/toiletten. Helaas moet je vaak wel lang lopen om op het festival te komen.

3.Neem goede essentials mee 

Er zijn een aantal onmisbare essentials die je niet mag vergeten naar een festivalcamping. Een van deze essentials is een goede powerbank. Zo kan je contact blijven houden met je vrienden als er een paar ergens anders heen willen. Vaak zijn stopcontacten schaars op festivals. Iets wat je ook niet mag vergeten zijn oordoppen, het kan nog tot diep in de nacht rumoerig zijn. Wat ook erg fijn kan zijn is een kleedje voor de tent, ideaal om even op te zitten. 

4.Laat waardevolle spullen thuis

Neem zo min mogelijk spullen mee en laat vooral je kostbare spullen thuis. Doe het jezelf niet aan om je halve garderobe plus campinguitrusting mee te zeulen. Maak voordat je gaat alvast outfits en houd daarbij rekening met het weer. Neem ook bij mooi weer niet je dure designer zonnebril mee want na deze is niet veilig wanneer je in een moshpit belandt. 

5.Creëer echt het groepsgevoel 

Het aller belangrijkste zijn natuurlijk je vrienden op het festival. Als je met een grote groep gaat is het gezellig om een partytent mee te nemen om met zijn allen gezellig te kunnen zitten. Zet de tentjes er omheen. Het is niet verstandig om hierbij zomaar een gezellig kampvuur te maken, dit is verboden en onverantwoord. Als er op een festival kampvuren zijn wordt dit gedaan met toezicht van een brandwacht of zelfs een heuse bedrijfsbrandweer die wordt ingehuurd door de festivals om dit verantwoord plaats te laten vinden. 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*