Alles over rolgordijnen

Rolgordijnen zijn erg veelzijdige raamdecoratie die veel te bieden hebben. Ze zijn een van de favoriete raamdecoratie vanwege de diversiteit, talloze voordelen en handige functies. Het aanbod van raamdecoratie is groot en divers, hierdoor kan het lastig zijn om de juiste raamdecoratie te kiezen. Bij ilumio raamdecoratie vind je alle informatie over en worden al je vragen beantwoord. In deze blog lees je vooral over de variatie van rolgordijnen en duo rolgordijnen. 

Wat zijn duo rolgordijnen?

Raamdecoratie blijft zich ontwikkelen, vernieuwen en geen huishouden kan meer zonder. Het is ook lastig om je een huis zonder raamdecoratie voor te stellen. Kale muren, geen privacy, veel licht in je slaapkamer en een je interieur krijgt een wat saaie look. Dus naast dat raamdecoratie erg functioneel is, creëer je er sfeer mee. Duo rolgordijnen zijn ideaal voor het creëren van sfeer. Ze bestaan uit afwisselende stofstroken met een donkere en lichtere stof die elkaar overlappen. Een duo rolgordijn biedt vele mogelijkheden voor het bepalen van je lichtinval en privacy. Duo rolgordijnen hebben een speelse uitstraling vanwege de afwisselende stofstroken en vervelen daarom nooit. Tegelijkertijd hebben ze naast het speelse effect ook een luxe en modern imago. Duo rolgordijnen zijn eenvoudig te bedienen en een mooie toevoeging van je interieur. 

Waarom gaan voor rolgordijnen?

Rolgordijnen zijn diverse en variërende raamdecoratie die in elke ruimte tot hun recht komen. Ze zijn beschikbaar in drie verschillende transparanties dat zorgt voor genoeg keuze voor elke soort kamer. 

Transparante rolgordijnen creëren sfeer in huis en laten een ruimte open, ruimtelijk en erg licht lijken. Je kunt door deze stof heen kijken en zijn daarom niet de ideale raamdecoratie voor je privacy. Een groot voordeel van transparante rolgordijnen is dat je nooit je zicht naar buiten verliest. Deze rolgordijnen komen meestal voor bij woningen met een mooi uitzicht naar buiten of uitkijk op de tuin.  

Heb je liever toch wat meer privacy, maar wil je wel genoeg natuurlijklichtinval behouden? Dan zijn de lichtdoorlatende rolgordijnen de juiste raambekleding. Deze bestaan namelijk uit een wat dikkere stof, maar laten wel genoeg licht door. Het voordeel hiervan is, is dat je niet door deze rolgordijnen heen kunt kijken. Daarom is dit de perfecte combinatie tussen privacy en lichtinval. Woon je aan een drukke straat en ben je al die nieuwsgierige voorbijgangers zat, dan zijn de lichtdoorlatende rolgordijnen de juiste keuze. 

Als je op zoek bent naar raamdecoratie op de slaapkamer, dan zijn de verduisterende rolgordijnen ideaal. Deze sluiten je kamer namelijk helemaal af van buiten en laten geen licht door. Hierdoor word je in de ochtend niet gewekt door felle zonnestralen die je slaapkamer inschijnen. Ook hebben verduisterende rolgordijnen een isolerende functie, door de dikte van de stof wordt er een stilstaande laag lucht gecreëerd tussen het raam en het rolgordijn. Dit zorgt ervoor dat in de zomer de warmte buiten blijft en je je huis in de winter lekker op tempratuur kunt hebben.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*