6 Tips voor een onvergetelijke rondreis door Botswana

Botswana was lange tijd alleen toegankelijk voor ervaren avonturiers en bushbush-liefhebbers, maar is inmiddels uitgegroeid tot één van de beste safaribestemmingen in Afrika. De ongerepte natuur is nog altijd ruim aanwezig en tegenwoordig toegankelijk voor iedere natuurliefhebber. Van ervaren kampeerder tot luxe hotelgast, en van individueel avontuur tot een familiereis Botswana; de vriendelijke Botswanen stellen iedereen op zijn gemak. Voor jij in het vliegtuig stapt wil je natuurlijk weten welke hotspots je écht niet mag missen. In dit artikel geven we je 6 tips voor een onvergetelijke rondreis door Botswana!

1. Maak een zorgvuldige keuze qua reisperiode

Voor we je meer vertellen over bezienswaardigheden in Botswana, is het goed om te weten wanneer je het beste naar dit land kunt reizen. Botswana is een populair land onder safari liefhebbers en het liefst heb jij het rijk alleen… Als dit zo is, kun je beter niet naar Botswana reizen van juni tot oktober. Dit is het hoogseizoen en de kans bestaat dat veel accommodatie volgeboekt is en alle campers verhuurd zijn. Onze tip: reis van december tot maart óf boek je reis ruim van tevoren en verzeker jezelf van accommodatie gedurende de gehele trip.

Deze bekende bezienswaardigheden moet je zien:

2. Niet te missen: de Okavango Delta

Iedere rondreis door Botswana doet de Okavango Delta aan. Rond juni ontvangt de zanderige delta de Okavango rivier die zijn weg zoekt door gaten en geulen waardoor een moeras ontstaat. In dit gebied zie je geen hekken, maar ongerepte natuur en veel wilde dieren.

3. Maak een boottocht op de Chobe

De rivier de Chobe vormt de noordgrens van het Okavango natuurgebied. Als je de delta bezoekt, maak dan zeker een boottocht op de rivier! Dit is je kans om wilde dieren in de rivier te zien drinken en badderen en misschien kun je zelfs olifanten zien zwemmen!

4. Overnacht onder de sterren in de Kalahari woestijn

Altijd al eens onder de sterren willen slapen? Dit kan in de Kalahari woestijn die van halverwege Zuid-Afrika helemaal tot aan Angola loopt. De woestijn bezoek je tijdens jouw rondreis door Botswana op een excursie per quad, of in een 4×4 terreinwagen.

Go off the beaten track en bezoek het niet-toeristische Botswana:

5. Ga op safari in het Tuli Block

Eén van Botswana ’s minder bekende safarigebieden is het Tuli Block. Tussen zijn ongerepte natuur is de kans om wilde dieren te zien enorm!

6. Go all-in met een fly-in safari

Toegegeven: deze optie is alleen weggelegd voor vakantiegangers met een iets ruimer budget. Maar als je deze investering kunt maken is hij het 100% waard. Met een fly-in safari overzie je niet alleen de enorme Okavango Delta vanuit de lucht; je wordt afgezet bij een lodge diep in de ongerepte natuur en mag hier als gast ook een exclusieve wild-rit maken. Jouw verblijf in zo’n lodge is niet alleen een once-in-a-lifetime-experience: je draagt met jouw rondreis ook bij aan het behoud van de Botswaanse natuur. Win-win!

Bekijk hier alvast de 5 meest indrukwekkende dieren die je in het wild kunt zien!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*