5 tips voor een fit lichaam tijdens de vakantie

fit lichaam

Voor veel mensen zal de vakantie de periode zijn om je even te laten gaan. Om onderuit te zakken, veel te eten en even nergens aan denken. Dit hoeft helemaal niet. Hieronder zijn vijf tips verzameld om een leuke, verfrissende vakantie te hebben en ook nog goed te zorgen voor je lichaam.

Denk aan je sportkleding tijdens het inpakken

Op vakantie kun je prima sporten. De meeste resorts hebben wel een sportschool of vergelijkbare faciliteit, maar ook een rondje hardlopen in de mooie omgeving van jouw vakantieland kan geen kwaad. Alleen al door deze kleding mee te nemen krijg je een energieker gevoel.

Neem vooraf genoeg verantwoorde snacks mee

Tijdens de reis naar de plaats van bestemming is het vaak aanlokkelijk om van alles te kopen en te snaaien. Een burger bij de McDonalds dicht bij het hotel, een Bounty bij het tankstation langs de weg, je kent het wel. Dit gedrag voorkom je door al vroegtijdig genoeg eigen snacks in te slaan. Denk aan snoepgroente, crackers of een zakje nootjes. Zorg ook voor dingen waar veel proteïne in zitten.

Zorg voor een goed ontbijt

Dit spreekt misschien voor zich, maar vooral tijdens de vakantie zijn veel mensen geneigd ofwel het ontbijt over te slaan of juist all-out te gaan bij het (vaak oneindige) ochtendbuffet. Zorg hier ook weer dat je voldoende varieert en misschien een paar keer de jamcroissant overslaat.

Drink voldoende water

Dorst kan er voor zorgen dat je honger krijgt. Je gaat dan eten terwijl je lichaam die stoffen eigenlijk niet nodig heeft op dat moment. Een goede tip is daarom dus om eerst een goede slok water te drinken bij zo’n gevoel, waarna je grote kans hebt je jezelf alweer vitaler voelt. Dit komt vooral voor als je naar de wat warmere landen reist.

Geniet van je vakantie

Uiteraard is het belangrijk om van je vakantie te genieten. Met bovenstaande tips in het achterhoofd, moet het uiteraard kunnen dat je gewoon van de cultuur van het land wilt genieten. Af en toe een vette pizza of een lekkere wijn kan geen kwaad. Zorg er alleen voor dat het eten dat je eet en de energie die je verbruikt in balans zijn.

Wil je meer tips voor een mooie vakantie? Kijk dan op Travelfans.nl

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*