5 goede whisky’s voor de beginnende whisky drinker

 

Als beginnende whisky drinker kan de ruime keuze aan soorten je overweldigen. Als je nog geen enkel idee hebt van welk soort smaak je het meeste zal bevallen, is het verstandig om enkele merken whisky te kiezen ter introductie van het drinken van whisky. Zo leer je vanzelf wat de verschillende smaken zijn en word je glas na glas een beoefende whisky drinker. Er zijn zeker 5 goede whisky’s te noemen die voor de beginnende whisky drinker een uitstekende keuze zullen zijn en die een goede indruk geven van wat allemaal mogelijk is of gebied van smaak, geur en ervaring. Van de verschillende soorten whisky zal hier een duidelijke omschrijving gegeven worden, zodat je enigszins weet wat je kunt verwachten.

1 Laphroaig whisky

Een eerste uitstekende whisky om als beginnende whisky drinker mee te beginnen, is de Laphroaig whisky. Deze whisky is een absolute favoriet voor veel ervaren whisky drinkers en is afkomstig uit het zuidoosten van het eiland Islay. Het wordt vervaardigd in de Laphroaig Distillery. De whisky heeft een kenmerkend rokerig en krachtig karakter, als gevolg van de manier waarop de mout wordt gedroogd door middel van een turfvuur. Deze peated whisky drink je het beste onder het genot van een stukje zalm. Ook kun je op verschillende manieren de turfachtige aroma opwekken door dit te mengen met water. Een absolute aanrader onder de whiskey’s.

2 Glenfiddich whisky

Glenfiddich is een Schotse whisky, sinds het einde van de 19eeeuw geïntroduceerd vanuit een distillerij uit de vallei van de rivier de Fiddich. Om de whisky te bereiden, wordt water gebruikt uit de Robbie Dhu Springs. De whisky wordt langdurig gerijpt in oude vaten, waarin voorheen wijn en sherry werden gerijpt. Door een jarenlang proces komt de whisky goed op smaak en maakt dit de drank tot een uitstekende keuze voor beginnende whisky liefhebbers. Je kunt de Glenfiddich whisky kopenbij Whisky-aanbiedingen.nl.

3 Aberfeldy whisky

Als je graag een whisky wilt proberen met een krachtige, fruitige smaak, dan is de Aberfeldy whisky de aangewezen keuze. De bekendste varianten zijn de Aberfeldy 12, 18 en 21, die zich kenmerken door een alcoholpercentage van 40%. Zowel nummer 12 als 21 zorgen voor een intense afdronk van sinaasappel en je kunt zelfs de smaak vanille ervaren. De whisky staat bekend om een fruitige en eiken tonen in de afdronk. Een uitstekende keuze om bekend te raken met de smaak van whisky.

4 Johnny Walker

Een populaire whisky blijft de Johnny Walker. Deze introduceerde als één van de eersten graanblends toe aan de whisky, waarna andere brouwers dit overnamen. Er zijn overal op het internet wel aanbiedingen te vinden voor dit merk, zo ook bij whisky-aanbieding.nl. Kies voor een Johnnie Walker op basis van kleurindicaties, om de kwaliteit te bepalen. Zwart garandeert enkele van de betere varianten, waarbij de prijzen iets hoger zullen uitvallen. Deze whisky is ook voor scherpere prijzen verkrijgbaar.

5 Tullamore Dew

Dit is één van de meest bekendste Ierse whisky’s, die driemaal gedestilleerd wordt en gemengd met drie verschillende soorten Ierse whisky’s. De smaak is zacht en rijk, met een afdronk van  noten en vanille. Zeker een uitstekende keuze.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*