5 gezondheidsvoordelen van Ashwagandha

Ashwagandha is een lange plant met paarse of groene bloemen en een rode vrucht. De plant groeit in India, maar ook in andere delen van Zuidoost-Azië, Afrika en het Middellandse Zeegebied. De kruiden afkomstig van de plant zijn vooral populair in India, maar Ashwagandha wordt ook steeds populairder in het westen. Ik zal nu alle voordelen van Ashwagandha behandelen.

Het vermindert stress en angst

Het is bewezen dat ashwagandha de bijnieren ondersteund door de cortiolspiegel te stabaliseren. Cortisol wordt ook wel het stresshormoon genoemd. Ashwagandha vermindert de negatieve effecten van een te hoog of te laag niveau van dit hormoon. Dit is erg belangrijk omdat aanhoudende stress schadelijk kan zijn voor onze gezondheid. De bijnierfunctie is nauw verbonden met de schildklierfunctie, dus aangezien Ashwagandha de bijnieren ondersteunt, heeft het ook een indirect effect op het verbeteren van de schildklierfunctie.

Het verhoogt energie en uithoudingsvermogen

Het is bewezen dat ashwagandha atletische prestatie positief kan beïnvloeden, door de hart en longcapaciteit te verbeteren en het energieniveau een boost te geven. Dit is natuurlijk erg handig voor sporters, maar ook voor mensen die vaak vermoeid zijn of een laag energieniveau hebben.

Het bestrijdt neurodegeneratieve ziekten

De actieve ingrediënten in Ashwagandha zijn withanolides, deze hebben aangetoond beschermende effecten te hebben tegen de ziekte van Alzheimer. Er wordt aangenomen dat dit komt door de natuurlijke antioxidanten die in ashwagandha zitten. Er zijn ook studies met veelbelovende resultaten die aangeven dat ashwagandha mogelijk gebruikt kan worden in de strijd tegen de ziekte van Parkinson.

Het is immuun versterkend en ontstekingsremmend

Ashwagandha heeft ook immuun versterkende eigenschappen. Het is bewezen dat ashwagandha ziektebestrijdende en ontstekingsremmende cellen stimuleert en zo het lichaam helpt om ziektes af te weren.

Ashwagandha kopen

Wil je Ashwaganda kopen? Dan kan dit in pil vorm of poeder vorm. Ik raad zelf aan om het in pil vorm te kopen, dit is het makkelijkst. Je neemt dan elke dag een uurtje uur voor het slapen een capsule ashwagandha in met water en meer hoef je niet te doen, makkelijker wordt het niet.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*