4x wat je absoluut moet doen in Buenos Aires (Argentinië)

Buenos Aires, de plek die bekend staat om de fantastische steaks, de heerlijke Malbec wijn en de beroemde tango. De stad in Argentinië slaapt zelden; marktjes, grote eetgelegenheden, historische plaatsen, pleinen en musea, tijdens je bezoek aan Buenos Aires is er genoeg te doen. Deze 4x dingen wil je absoluut doen op jouw reis naar Argentinië.

#1 Ricoleta Cementery

Een begraafplaats opzoeken tijdens je vakantie komt niet vaak voor maar de Ricoleta Cementery is dan ook geen gewone begraafplaats. Het is de laatste rustplaats voor rijken, beroemdheden en machtige personen uit Argentinië. De indrukwekkende en sierlijke mausolea liggen dicht op elkaar en dwaal je gerust urenlang door een doolhof van familiegraven. Hoewel de toegang gratis is, is er een grote kans dat je wel een kaart moet kopen om de weg te kunnen vinden. De populairste plek op de begraafplaats is waarschijnlijk de tombe van oud first lady Eva Perón. Veel lokale mensen laten hier nog steeds bloemen en eerbetuigingen achter.

#2 Steaks & Malbec

Als je in Argentinië bent, wil je natuurlijk graag geniete van de Argentijnse cultuur. Steaks en Malbec mag daar niet bij ontbreken. In de stad vind je enkele grote biefstukzaken als Don Julio en La Cabrera. Als je zin hebt in iets luxer kan je ook altijd terecht bij het populaire Cabana Las Lilas.

Neem een woordenboekje mee in je koffer, want als je steak gaat eten moet je weten dat als je ‘bife de omo’ besteld je een ossenhaas voorgeschoteld krijgt en bij ‘ojo de bife’ wordt er ribeye geserveerd. Bestel daar nog een lekker glaasje Malbec bij en je zit heerlijk te genieten van een betaalbare maaltijd. 

#3 Dans de tango

Een dansje hier en daar op vakantie is altijd een goed idee, maar sinds Buenos Aires de geboorteplaats is van de beroemde tango mag het tijdens je bezoek aan de stad niet ontbreken. Blijf je liever vanuit je stoel kijken naar de prachtige dans? Bij Milonga danst de bevolking de tango.

#4 Museo National de Bellas Artes

Het museum voor Schone kunsten in Buenos Aires behoort tot de beste ter wereld. Naast Zuid-Amerikaanse kunstenaars vind je er ook grote namen als Van Gogh, Monet en Picasso. Waar je bij de meeste musea een flinke entree prijs betaald, is de toegang bij Museo National de Bellas Artes gratis! In het museum vind je schilderijen, wandtapijten, houtsnijwerken en wisselende tijdelijke tentoonstelling. Al met al een bezoekje waard, waar voor ieder wel wat wils te vinden is.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*