4 tips om fit aan een wereldreis te beginnen

wereldreis
wereldreis

Een wereldreis maken is de droom van veel mensen. Lekker even helemaal weg en alles achter je laten. Om optimaal te kunnen genieten is het belangrijk om fit aan de reis te beginnen. Daarom hieronder een aantal tips om fit aan de start te verschijnen.

Voeding

Gezonde voeding is de basis voor een gezond lichaam en een gezonde geest. Iemand kan nog zoveel sporten of bewegen; als de voeding niet op orde is heeft het weinig effect. Voor dit artikel gaat het te ver om uit te werken wat we precies verstaan onder gezonde voeding. Wil je meer weten over gezonde voeding, afvallen en sporten dan is de website goedkoopsnelafvallen.nl een aanrader. Daar vind je uitgebreide artikelen zodat inzicht ontstaat in je eigen voedingspatroon en

Spiermassa

Reizen vraagt veel van het menselijk lichaam. Reizen betekent vaak veel lopen en klimmen. Ook dien je om te kunnen gaan met verschillende weersomstandigheden en krijg je soms weinig rust. Zeker wanneer je een stad in een paar dagen wilt bekijken kan het schema soms best uitdagend zijn. Zorg er daarom voor dat je spieren goed getraind zijn.

Om spieren te trainen is het niet direct nodig om naar de fitnessschool te gaan. Vaak kun je thuis prima een paar keer per week een korte training plannen. Een goed middel hiervoor is de kettlebell. Een gewichtskogel met een handvat eraan waarmee je heel het lichaam effectief kunt trainen. Dit hoeft niet zoveel tijd te kosten. Twee trainingen van 20-30 minuten in de week kan al voldoende zijn. Zeker als je daarnaast nog voldoende beweegt.

Conditie

Een goede conditie is belangrijk om de reis goed te kunnen volhouden. Wat al benoemd is in de paragraaf ‘spiermassa’ geldt ook voor conditie. De reis wordt een stuk aangenamer als je niet telkens buiten adem rondloopt of snel vermoeid raakt. Train jezelf daarom door bijvoorbeeld een lange wandeling te maken.

Mentale aspecten

Een verre reis maken kan behoorlijk stressvol zijn. Je kunt in situaties belanden die volledig nieuw voor je zijn. In een vreemd land reizen terwijl je de taal niet spreekt kan zorgen voor stress. Zeker wanneer niemand je lijkt te begrijpen. Probeer daarom ook mentaal fit aan een reis te beginnen. Bereid jezelf zo goed mogelijk voor op wat er komen gaat. Accepteer vooraf dat niet alles zal gaan zoals je vooraf hebt gepland. Krijg je gedurende de reis toch klachten probeer dan eerst zelf is op onderzoek uit te gaan. Op internet vind je handige websites die een eerste inzicht kunnen geven in wat er misschien aan de hand zou kunnen zijn. Ze bieden veelal tips of geven een lijst met (medische) aandoeningen waarin veel informatie te vinden is. Misschien kun je met een simpele ingreep de klachten al verhelpen.

Kijk voor meer reistips op Travelfans.nl!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*