4 thuiswerk tips voor het behouden van sociaal contact

Ben jij verplicht om de aankomende tijd thuis te werken? Misschien vind je dat niet heel fijn, maar thuiswerken brengt ook grote voordelen met zich mee. Je kunt bijvoorbeeld de tijd nemen om ’s middags een lekkere uitgebreide lunch voor jezelf te bereiden of in de pauze even te gaan sporten. Echter, wordt het sociale contact met je collega’s en het groepsgevoel vaak gemist. Hieronder geven wij je daarom 4 thuiswerk tips om contact met je collega’s te onderhouden. 

  1. Lunchen via zoom

Vooral als je alleen woont, mis je misschien de sociale contacten. Heb jij behoefte aan een gezellig gesprek? Plan dan een digitale lunch in met collega’s. Wil je dit nóg leuker maken? Verras een collega of medewerker dan door een thuiswerk lunch te bestellen. Zo’n lunchbox is een lekkere en goed gevulde box die bij alle medewerkers thuis bezorgd kan worden. Zo ben je op afstand toch een beetje samen! 

  1. Video call de gehele dag 

Als je weinig prikkels krijgt, kan je gestrest en zelfs licht depressief worden. Om dit te voorkomen kan je gewoon de hele dag Zoom, Skype of Google Hangout aan laten staan. Zo kan je de hele dag kletsen met je collega’s waardoor het voelt alsof je samen in één ruimte zit. Naast dat dit reuze gezellig is, kan dit ook bijdragen aan je verantwoordelijkheidsgevoel. 

  1. Zorg dat je goed bereikbaar bent 

Zie jij het niet zitten om de gehele dag te video callen? Zorg er dan in ieder geval voor dat je goed bereikbaar bent. Op kantoor loop je gemakkelijk even bij elkaar langs, maar online is de ‘drempel’ daarvoor vaak een stuk hoger. Door goed bereikbaar te zijn, help je je collega’s en stimuleer je het groepsgevoel. 

  1. Laat de vrijdagmiddagborrel door gaan

Een vrijmibo is de ideale kans om je collega’s beter te leren kennen. Nu iedereen grotendeels thuiswerkt, is het eigenlijk éxtra belangrijk om de vrijdagmiddagborrel door te laten gaan. Want wie met plezier naar werk gaat, werkt harder. Zorg er daarom voor dat de vrijmibo gewoon doorgaat. Online borrelen is echter wel anders dan ‘echt’ borrelen, om toch een sfeer te creëren alsof je tegenover elkaar zit is een goede voorbereiding erg belangrijk. Zorg er daarom voor dat iedereen wat te drinken en eten heeft, je kunt je collega’s bijvoorbeeld verrassen door borrelpakketten te bestellen. 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*