3 vaste elementen van elke motoroutfit

Is lekker op pad gaan met de motor jouw manier van ontspannen? Trek je je motorpak aan wanneer je maar kan? Dan is het nu tijd om te zorgen dat je dit op de leukst mogelijke manier gaat beleven. Hoe pak je dat aan? Door bijvoorbeeld te zorgen dat jouw outfit helemaal op orde is. Zo stap je veilig en comfortabel op jouw tweewieler en heb je een nog leukere tijd op de weg.

1 Een beschermende jas

Het rijden op de motor is leuk, maar het stelt je ook wel voor uitdagingen. Zo kan het bijvoorbeeld wel wat koud worden als je flink doorrijdt. Goede motorjassen beschermen je romp zodat je wel gewoon gezond blijft. Omdat ze ook nog eens van de sterkste materialen gemaakt zijn, kan je er ook zeker van zijn dat ze een mate van bescherming bieden bij een val.

2 Een stevig helm

Waar de jas en het pak nog optioneel zijn, daar is dat voor de motorhelm wel anders. Die is verplicht als je de weg op gaat. Het is wel heel belangrijk om gewoon veilig op pad te kunnen en de helm speelt daar natuurlijk een wel heel belangrijke rol in. Zorg wel voor een nieuwe helm die ook aan alle wettelijke eisen voldoet. Zo voorkom je dat je in gevaarlijke situaties niet goed beschermd bent.

3 Een paar warme handschoenen

Het kan flink koud worden wanneer je een fijne rit op de motor maakt. Daar beschermen normale handschoenen onvoldoende tegen. Het is veel slimmer om een paar te kiezen dat uit de motorzaak komt. Deze zijn gemaakt om te beschermen tegen de kou die je op de motorfiets zal ervaren. Daar komt bij dat ze lekker sterk zijn zodat ze dus ook in andere situaties een beschermende factor kunnen zijn. Die draag je dus ook altijd.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*