3 tips voor een unieke reis

Heb je al plannen gemaakt voor een mooie reis dit jaar? Januari en februari zijn de ideale maanden om een vakantie te boeken. Niet zozeer om de voordelige prijzen, maar om de voorpret die bij het uitkijken naar je vakantie hoort. Met een mooi reisvooruitzicht kom je het werk van komende maanden met gemak door. Heb je nog niet geboekt? Dat is natuurlijk geen probleem. In dit artikel tippen we een drietal reisbestemmingen op verschillende continenten waardoor jij gegarandeerd een unieke reiservaring bij kunt schrijven! 

Spitsbergen

Spitsbergen is een vrij onbekende reisbestemming onder de Nederlandse vakantieganger. Het is een eilandengroep op zo’n 565 kilometer ten noorden van Noorwegen. De eilandengroep bestaat voor 70% uit gletsjers. De ruwe natuur heeft ontzettend veel te bieden. Wat dacht je van unieke wilde dieren zoals walrussen, walvissen, robben, rendieren en zelfs ijsberen? Er zijn maar weinig plekken in de wereld waar je dit tegenkomt. Naast het wildlife biedt Spitsbergen unieke flora, zoals een in bloei staande toendra aan het eind van de zomer.

Deze plek is helemaal weggelegd voor de avonturiers onder ons. Geen zorgen, je hoeft geen rotswanden te beklimmen of je eigen avondeten bij elkaar te sprokkelen. Mensen die naar Spitsbergen reizen kunnen all-in genieten van een spectaculaire ontdekkingsreis per boot. 

Argentinië

Argentinië heeft een ontzettend gevarieerd aanbod bezienswaardigheden en activiteiten. Naar Argentinië reizen duurt ongeveer 14 uur. Je staat dan midden in Buenos Aires, vanuit waar je door kunt reizen naar honderden andere plekken. Overigens is het aan te raden om een aantal dagen in Buenos Aires te verblijven want het is een prachtige stad. Wellicht is een lesje Argentijnse Tango wel wat voor jou!

Argentinië is een groot land waar je veel rond kunt reizen en zowel natuurgebieden als gave steden kunt bezoeken. In Patagonië kun je genieten van de uitgestrekte natuurvlaktes met een adembenemend uitzicht op de sneeuw in het Andesgebergte. Een blik op de watervallen van Iguazú herinnert je vervolgens weer even aan de macht en de kracht van de natuur.  In iedere hoek van het land zijn prachtige bestemmingen te vinden. Kortom: bereid je voor op een reis vol onuitwisbare indrukken!

Tanzania

Tanzania is een van de mooiste landen van Afrika, zo niet van de hele wereld. De Serengeti is met al zijn wilde dieren een van de mooiste natuurwonderen van de wereld. Als je nog graag een keer op safari wil dan is Tanzania een echte aanrader. Verblijf in een luxe boomhut midden in de wildernis en geniet van de uitgestrekte vlaktes. 

Tanzania is een land met een wisselende klimaat. Je vindt er koele hooglanden en besneeuwde bergtoppen zoals op de Kilimanjaro, maar ook het exotische eiland Zanzibar behoort bij Tanzania. Het contrast tussen deze klimaten is groot. Je hoeft niet per se alles toe bezoeken, al is het de moeite wel meer dan waard!

Bovenstaande drie reisbestemmingen geven je garantie op een onvergetelijke reis. Wil je echt eens een keer wat anders doen dan anders? Dan zijn deze tips een heel mooi startpunt. 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*