3 tips om ruimte te besparen

Het inrichten van een kamer kan een leuke klus zijn. Zo is de voorpret altijd al groot bij het verzamelen van inspiratie. Het lastigste hieraan is het wegstrepen van leuke ideeën vanwege een gebrek aan ruimte (al jouw ideeën passen nooit in één kamer). Om een zo leuk mogelijke kamer in te richten, is het dus ook handig om zuinig om te gaan met ruimte. In dit artikelen geven we je 3 tips om ruimte te besparen.

Ga de hoogte in

De grootte van een kamer wordt meestal uitgedrukt in vierkante meters. Hierdoor is het vlak waarmee je kan werken vaak beperkt. Helaas vergeten mensen dat ze ook de hoogte in kunnen. Hierdoor geef je jezelf meer ruimte om de kamer leuk in te richten. Denk bijvoorbeeld aan een hoogslaper met bureau: hierdoor kan je de ruimte die je voor je bed nodig hebt ook voor je bureau gebruiken. Daarnaast zou je ook bijvoorbeeld een leuke loungehoek onder je bed kunnen maken.

Gebruik meubels met meerdere doeleinden

Je wilt natuurlijk zo veel mogelijk kunnen doen in de beperkte ruimte die hebt. Multifunctionele meubels zijn hierin een uitkomst. Zo zijn slaapbanken ideaal: je hebt hierdoor niet per se een logeerkamer én een woonkamer nodig. Hierin zijn steeds meer zaken mogelijk. Denk ook aan uitschuifbare tafel of een krukje die je kan gebruiken als bijzettafel of extra zitplek.

Wat heb je écht nodig?

Natuurlijk is de grote vraag bij het besparen van ruimte: wat heb ik echt nodig? Een grote hoekbank of een bed van 200×220 is natuurlijk lekker, maar uiteindelijk is het niet nodig. Als een grotere bank het je waard is dat je de ruimte verder niet kan gebruiken voor bijvoorbeeld een leuke fauteuil, dan moet je het doen. Als je toch meer meubels in je ruimte wil, dan kan je wellicht toch beter voor een kleinere bank gaan.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*