3 Tips om ook op vakantie gezond te blijven eten

gezond op vakantie

Een gezonde routine zit er misschien al in, je weet wat je waar kunt kopen, wat de betere recepten zijn en welk ritme jouw lichaam het fijnste vind. Maar als je op vakantie gaat zit je ineens in een heel ander land, met een andere taal, cultuur, gewoontes en, waarschijnlijk, een heel ander ritme dan je bent gewend. Het is dan makkelijk om terug te vallen op het ongezonde gemak, maar dit hoeft helemaal niet.

Bereid je goed voor

In het buitenland hebben ze vaak niet de supermarkten die je gewend bent. Het kan dan lastig zijn om verse ingrediënten te vinden die je nodig hebt voor jouw favoriete recepten. Met behulp van Google Maps kun je veel vinden over de plaats van bestemming. Kijk dan vooral naar wat de mogelijkheden zijn tot het aanschaffen van verse producten en waar de restaurants zijn. Kijk verder dan alleen de supermarkten, er zijn in de meeste plekken ook boeren of telers te vinden die hun product direct zullen verkopen. Schrijf alle interessante locaties op een briefje of zet ze in je telefoon zodat je ze niet vergeet. Vergeet ook niet een vertaling app. Deze kan je helpen bij het zoeken naar wat je nodig hebt tussen al de verpakkingen die hoogstwaarschijnlijk anders zijn dan je gewend bent.

Als je bijvoorbeeld naar Ibiza gaat is Beleef Ibiza de ideale pagina om jou op weg te helpen!

Stop een blender in je bagage

Het kan lastig zijn om in het buitenland lekkere verse producten te vinden, maar zuivel, ijs en fruit hebben ze overal. Het is daarom enorm handig om je eigen blender te hebben en zo een perfecte smoothie te maken. Dit is heerlijk verfrissend op elk moment van de dag. Zo blijf je ook actief nadenken over wat je binnen krijgt. Andere apparatuur kan natuurlijk ook, maar dat ligt maar net aan de hoeveelheid ruimte die je hebt tijdens de reis.

Weet je E-nummers

Het kan enorm handig zijn om een klein overzichtje van E-nummers uit te printen en altijd bij je te hebben (in de portemonnee, handtas of telefoonhoes bijvoorbeeld). Zo kun je in de supermarkt wijs halen uit de drukke verpakkingen die je zult vinden. Er zijn ook veel apps die deze taak uit kunnen voeren, maar snelle internetverbindingen en volle accu’s zijn op reis niet altijd een gegeven.

Wil je meer tips voor een mooie vakantie? Kijk dan op travelfans.nl

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*