Lifeisanadventure

Lifeisanadventure

Trendy Pasta Pesto

pasta pesto

Pasta pesto is een makkelijk pastagerecht wat ondanks de simpele samenstelling niet minder lekker is. Pasta pesto is 1 van mijn favoriete pasta gerechten. Je kunt elke pasta gebruiken voor dit gerecht, een bekende variatie is ook wel de spaghetti pesto.

Pasta pesto is ook een gerecht dat je ook verschillende manieren kunt klaar maken, en erg trendy is.

Voor dit gerecht hoef je alleen maar de pasta te koken en lekkere pesto te maken. Roer het geheel door elkaar en klaar is je maaltijd. Eet er een lekkere salade bij of bak wat stukjes kip en voeg dit aan je pasta pesto toe.

Wat heb je nodig voor pasta pesto?

Pasta pesto recept

  • 500 gram pasta
  • 100-125 ml olijfolie
  • 100 gram vers geraspte parmezaanse kaas (plus een beetje extra om te bestrooien)
  • 2 plantjes basilicum
  • 1 teen knoflook gepeld
  • Zout (evt wat vers gemalen peper)
  • 20 gram pijnboompitjes

Pasta pesto maken

  1. Zet een koekenpan op het vuur en rooster hier kort de pijnboompitjes in (droog en pas op dat ze niet verbranden).
  2. Rits de blaadjes basilicum van de steeltjes en doe deze samen met de afgekoelde pijnboompitjes, het teentje knoflook en de helft van de olie in een keukenmachine en maal fijn.
  3. Voeg dan de geraspte kaas en de rest van de olijfolie toe en meng nogmaals door elkaar.
  4. Breng op smaak met wat zout.
  5. Kook de pasta zoals op de verpakking staat aangegeven en giet de pasta af.
  6. Roer direct de pesto erdoor en breng op smaak met wat peper en bestrooi met wat geraspte parmezaanse kaas.

Ingrediënten

  • Pasta pesto recept
  • 500 gram pasta
  • 100-125 ml olijfolie
  • 100 gram vers geraspte parmezaanse kaas (plus een beetje extra om te bestrooien)
  • 2 plantjes basilicum
  • 1 teen knoflook gepeld
  • Zout (evt wat vers gemalen peper)
  • 20 gram pijnboompitjes

Beschrijving

  1. Zet een koekenpan op het vuur en rooster hier kort de pijnboompitjes in (droog en pas op dat ze niet verbranden).
  2. Rits de blaadjes basilicum van de steeltjes en doe deze samen met de afgekoelde pijnboompitjes, het teentje knoflook en de helft van de olie in een keukenmachine en maal fijn.
  3. Voeg dan de geraspte kaas en de rest van de olijfolie toe en meng nogmaals door elkaar.
  4. Breng op smaak met wat zout.
  5. Kook de pasta zoals op de verpakking staat aangegeven en giet de pasta af.
  6. Roer direct de pesto erdoor en breng op smaak met wat peper en bestrooi met wat geraspte parmezaanse kaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *